Pokerhanden

Wanneer we de rangschikking van de individuele kaarten vergelijken, dan is de aas de hoogste kaart. Een aas kan worden gebruikt als een 1 om een straight of een straight flush te maken, maar in dat geval telt de aas als een lage kaart. Een straight of straight flush 2-3-4-5-6 is bijvoorbeeld hoger dan A-2-3-4-5. T-J-Q-K-A is de hoogst mogelijke straight of straight flush.

Indien er meerdere definities passen bij een hand, dan wordt de sterkste gebruikt. Voorbeeld: 2-3-4-5-6 van harten is een straight flush, hoewel het ook een flush, straight en high card kan zin.

Handnaam Voorbeeldhand Tiebreaker
Straight Flush

Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde suit. De hoogst mogelijke straight flush (A- 10) wordt een royal flush genoemd.
Straight Flush voorbeeld Straight flushes worden vergeleken volgens de rang van hun hoogste kaart (1).

Opmerking:
In een straight flush 5, 4, 3, 2, A telt de aas als een 1. Een straight flush tot 5 is dus de kleinst mogelijke straight flush.
Four of a Kind (Quads)

Vier kaarten van dezelfde rang met nog een andere ongelijke kaart.
Quads voorbeeld Quads worden eerst vergeleken aan de hand van de rang van de vier gelijke kaarten (1). Bij gelijke waarde, worden de ongelijke kaarten (bekend als de kicker) (2) vergeleken.
Full House

Die kaarten van dezelfde rang en een pair van een andere rang.
Full House voorbeeld Full houses worden eerst vergeleken met de waarde van het drietal (1) en bij een gelijke waarde, met de waarde van het paar (2)
Flush

Vijf kaarten van dezelfde suit
Flush voorbeeld Flushes worden eerst vergeleken aan de hand van de kaart met de hoogste rang (1), en als die dezelfde is, volgens de tweede hoogste.
Straight

Vijf opeenvolgende kaarten
Straight voorbeeld Straights worden vergeleken aan de hand van de rang van hun hoogste kaart (1).

Opmerking:
In een straight flush 5, 4, 3, 2, A is de aas een kleine kaart is de kleinst mogelijke straight.
Three of a Kind (Trips)

Drie kaarten van dezelfde ranking met nog twee andere ongelijke kaarten.
Trips voorbeeld Trips worden eerst vergeleken aan de hand van de drie gelijke kaarten (1), daarna volgt de hoogste van de twee ongelijke kaarten (de kickers) (2) en als laatste volgt de laagste ongelijke
Twee Pair

Twee pairs van en verschillende rang en een losse kaart.
Twee Pair voorbeeld Twee paren worden eerst vergeleken met de waarde van het hogere paar (1), dan met het lagere paar (2) en ten slotte met de waarde van de kicker (3)
Pair

Twee gelijke kaarten en drie ongelijke kaarten
Pair voorbeeld Pairs worden eerst de rang van de gelijke kaarten (1) en dan aan de hand van (2, 3, 4), te beginnen bij de hoogste kaart en tot een verschil wordt gevonden
High Card

Vijf ongelijke kaarten
High Card voorbeeld High cards worden vergeleken met de waarde van de hoogste kaart (1), en als die gelijk zijn, de volgende hoogste (2), enzovoort (3,4,5)