Texas Hold’em

No Limit Texas Hold’em este momentan cea mai populară variantă de poker din lume. Fiecare jucător are două cărți personale (cunoscute și ca „cărți hole”) pe care doar el le poate vedea. În timpul jocului, sunt împărțite cinci cărți comune pe mijlocul mesei. Fiecare jucător poate vedea aceste cărți și le poate folosi pentru a forma cea mai bună mână posibilă de cinci cărți de la poker prin combinarea acestora cu cărțile hole.


Cum se joacă

Unibet Poker folosește mese cu șase locuri pentru jocurile pe bani. Când trei jucători intră la masă, începe o mână.

Jucătorii nu pot fi așezați imediat deoarece s-ar putea să nu fie suficienți jucători pentru a începe o masă nouă. În astfel de cazuri, respectivii jucători sunt puși într-o coadă de așteptare și primesc informațiile corespunzătoare. Aceștia pot părăsi coada în orice moment, însă în majoritatea cazurilor vor trebui să aștepte timp de câteva secunde.

Aleatoriu, un jucător primește „butonul Crupier”, acesta marchează locul de începere a rundelor de pariere și unde sunt puse blind-urile. următorii doi jucători după butonul crupierului, în sensul acelor de ceasornic, pun un „Blind mic” și un „Blind mare” – pariuri obligatorii de mărime fixă. Excepție: Dacă la masă joacă doar doi jucători (situație heads-up), crupierul primește Blind-ul mic și Blind-ul mare merge la alt jucător.

Sunt împărțite două cărți la fiecare jucător.

Un jucător nou poate alege să aștepte până va fi în poziția de Blind Mare sau poate alege să pună un Blind Mare din poziția în care este pentru a primii o mână imediat. Mâna începe când sunt minim trei jucători la masă care nu o părăsesc. Excepție: Dacă mâna anterioară a avut trei sau mai mulți jucători, însă această mână are doar doi, mâna va începe oricum.

După aceasta, apare prima rundă de pariere, începând de la jucătorul aflat imediat în sensul acelor de ceasornic după Blind mare.

După aceea, sunt împărțite trei cărți comune numite „flop” și există o rundă de pariere (începând cu primul jucător în sensul acelor de ceasornic de la buton, ca la toate rundele ulterioare de pariere).

Este împărțită încă o carte comună (a patra în general) denumită „turn” și urmează o rundă de pariere.

Este împărțită și ultima carte comună (a cincea în general) denumită „river” și urmează o rundă de pariere și o înfruntare.


Runda de pariere

În timpul unei runde de pariere, fiecare jucător care încă mai are cărți și nu este „all-in” poate să acționeze cel puțin o dată, în sensul acelor de ceasornic, începând cu jucătorul după Blind mare de la prima (adică preflop) rundă de pariere și de la jucătorul după butonul crupier în timpul următoarelor runde.

Runda de pariere începe cu fiecare jucător acționând o singură dată. Dacă orice jucător pariază sau plusează în timpul rundei, runda continuă în sensul acelor de ceasornic până când toți jucătorii care încă mai joacă mâna au echivalat toate pariurile făcute sau au renunțat. Ultimul jucător care acționează va fi primul care a fost activ (care nu a renunțat, care nu este all-in) înaintea celui care a făcut ultimul pariu sau plusare.

Când îi vine rândul, jucătorul are următoarele opțiuni:

Renunțare

Renunță la mână. Jucătorul nu mai primește cărți, acesta nu mai are cărți, nu poate câștiga nicio parte din miză și nu mai trebuie să ia nicio altă decizie.

Pas

Jucătorul lasă să treacă rândul său fără a paria. Posibil doar dacă nu s-a făcut nicio pariere/plusare la această rundă de pariere. Excepție: Jucătorul care a pus Blind mare poate face pas la prima (preflop) rundă de pariere dacă nimeni nu a plusat.

Sec

Jucătorul egalează pariurile/plusările făcute până atunci și continuă cu mâna sa. Acest lucru este posibil doar dacă există un pariu sau plusare la runda de pariere. Excepție: Nu se poate face sec la prima (preflop) rundă de pariere dacă nimeni nu a plusat deoarece jucătorul face sec la suma din blind mare.

Pariere/Plusare

Acestea reprezintă aceeași acțiune – realizarea/mărirea pariului. Termenul „pariu” este folosit atunci când nu a existat un pariu anterior la aceeași rundă, „plusare” este folosit când exista un pariu anterior.

Jucătorul poate selecta suma pe care o pariază/plusează în anumite limite:

  • Dacă a exista o pariere/plusare anterioară, noul pariu trebuie să fie cel puțin egal sau mai mare. De exemplu, după un pariu 5, plusare la 15, următoarea plusare trebuie să fie minim 25 deoarece cea mai mare plusare a fost cu 10 mai mare.
  • Pariul/plusarea trebuie să fie cel puțin de mărimea Blind mare
  • Există o excepție atunci când pariul vă pune all-in, explicată în secțiunea următoare

All-In

Jucătorii au câteva opțiuni speciale când banii de care dispun nu sunt suficienți pentru a face un sec complet sau o plusare legală.

Un jucător care este „all-in” nu mai participă la rundele de pariere, însă poate vedea mâna până la capăt și în timpul înfruntării poate câștiga toți banii pe care a putut să îi egaleze. Banii din miză sunt împărțiți în „miza principală” (miza pe care toți jucătorii care încă au cărți o pot câștiga) și un număr variabil de mize secundare (alcătuite din pariuri pe care doar câțiva jucători au reușit să le egaleze) all-in. De exemplu, dacă jucătorii A și B pariază și fac sec la 1000 în timpul unei mâini și jucătorul C este all-in pentru 100, există o miză principală de 300 pe care A, B sau C o pot câștiga și o miză secundară de 1800 pe care doar A sau B o pot câștiga.

  • Dacă un jucător are de făcut un pariu sau plusare mai mare decât suma rămasă, acesta poate face sec cu toți banii rămași și sunt considerați all-in după aceea
  • Dacă parierea tuturor banilor rămași jucătorului este un pariu legal (mai mult decât plusarea minimă) și jucătorul poate paria/plusa legal, acesta poate alege să parieze/pluseze all-in. Pariul/plusarea este tratată normal și jucătorul este tratat all-in după aceea.
  • Dacă un jucător are mai mulți bani decât este necesar pentru sec, însă mai puțini decât valoarea minimă legală pentru pariere/plusare, acesta poate paria/plusa all-in. Această plusare nu „redeschide” parierea, adică dacă runda de pariere continuă doar fiindcă jucătorii nu au egalat acest pariu, ei au doar opțiunea de sec sau renunțare, nu mai pot plusa în continuare. De exemplu, jucătorul A zice pas, jucătorul B face un pariu legal, jucătorul C face sec, jucătorul D face un all-in cu valoare mai mică. Acum jucătorul A are toate opțiunile normale (deoarece are de înfruntat pariul „legal” de la B), însă dacă renunță sau face sec, jucătorii B și C au opțiunea doar de a face sec sau să renunțe la pariul lui D.

Un caz special

Dacă sunt mai multe all-in cu valori mai mici în succesiune, fără niciun sec între ele, și acestea se adună formând o plusare legală, atunci ultima plusare cu valoare mai mică redeschide parierea. De exemplu, jucătorul A pariază 10, jucătorul B face sec, jucătorul C plusează all-in la 18. Această plusare (8) este mai mică decât 10 și nu redeschide parierea. Acum jucătorul D plusează și el allin la un total de 25. Nu s-a făcut sec între all-in-uri și totalul plusărilor (8+7) este peste valoarea minimă 10, deci plusarea lui D redeschide parierea și A și B au opțiunea de a plusa când le vine rândul.


Înfruntarea

După runda finală de pariere (river), jucătorii care încă au cărți (jucătorii care sunt all-in sau care au egalat toate pariurile și plusările) își arată cărțile lor hole și cea mai bună mână de poker câștigă. Miza principală și fiecare miză secundară este împărțită separat, fiecare fiind acordată celei mai bune mâini de poker de la jucătorii care au format respectiva miză/miză secundară și care însă sunt în mână. Este posibil ca mai mulți jucători să dețină aceeași mână de poker de cinci cărți. Dacă aceasta este și mâna cea mai bună, miza este împărțită egal între cele mai bune mâini. Cenți impari sunt acordați în ordinea acelor de ceasornic începând cu primul jucător de la buton.

Cea mai bună mână de poker din cinci cărți este aleasă din totalul de șapte cărți (două cărți hole și cinci cărți comune), putând fi folosit orice număr de cărți hole (0, 1 sau 2).

Secțiunea Mâinile de poker descrie ierarhia mâinilor de poker.


Ridicarea de la masă

Dacă un jucător dorește să ia o pauză, acesta intră în modul ridicare. În modul ridicare, jucătorul continuă să fie la masă, însă nu va primi cărți și nu va plăti niciun blind. Jucătorul va rămâne în modul ridicare până când se decide să participe din nou la acțiune.

Dacă jucătorul rămâne ridicat timp de mai mult de 10 minute, acesta va fi scos de la masă și va reveni în lobby.


Reintrare la o masă de joc cu bani

Dacă plecați de la o masă de joc cu bani, iar apoi încercați să intrați din nou în joc, veți fi așezat aleatoriu la o masă, cu precădere la mesele la care ați mai jucat și la cele cu cel mai mic număr de jucători.

Ratholing

Jucătorii care pleacă de la o masă de joc cu bani, iar apoi sunt așezați la aceeași masă dacă revin într-un interval de 30 de minute vor trebui să respecte următoarele reguli pentru buy-in:

A stat la aceeași masă în ultimele 30 min A plecat de la masă cu stivă în Big Blinduri Contravaloare Ratholing Buy-in minim Buy-in maxim
NU - - 50 de Big Blinduri 100 de Big Blinduri
DA <= 50 de Big Blinduri - 50 de Big Blinduri 100 de Big Blinduri
DA 50 de Big Blinduri < X < 100 de Big Blinduri - ultima stivă de la masă 100 de Big Blinduri
DA >= 100 Big Blinds 0-4 (incl) 100 de Big Blinduri ultima stivă de la masă
DA >= 100 Big Blinds 5 sau mai mare ultima stivă de la masă ultima stivă de la masă

“-” - niciun control necesar.

“Contor Ratholing”: De câte ori un jucător a plecat de la o masă de joc cu 100 de Big Blinduri sau mai multe, iar apoi s-a așezat din nou, într-un interval de 30 de minute, la exact aceeași masă. Contorul se va reseta în fiecare zi la ora 00:00 UTC și va lua în calcul toate mizele și formatele.

În Texas Deepstack, nu este permis nici un ratholing (părăsește masa și întoarce-te cu un stivă mai mică).


În caz de probleme

Dacă un jucător pierde conexiunea cu serverul jocului când acțiunea ajunge la acesta, serverul va aștepta mai întâi să se termine durata normală permisă pentru decizii și, după aceea, mai așteaptă suplimentar 20 de secunde pentru ca jucătorul să se reconecteze. Dacă jucătorul nu sa reconectat în acest timp, decizia este luată automat pentru acesta. Decizia automată va fi sec dacă este posibil, altfel va fi renunțare. În plus, jucătorul va fi setat ca fiind ridicat la finalul mâinii.

În cazul improbabil al unei erori de server care împiedică finalizarea mâinii, mâna va fi anulată și toate pariurile returnate jucătorilor. Fiecare pariu nedecis și nerezolvat de la jocurile incomplete va fi anulat după 90 de zile și va fi donat în scopuri caritabile.