Regulile turneului

Această secțiune a ghidului descrie doar Regulile turneului și Tipurile de turnee.

Regulile turneului prezentate aici au rolul de completa Termenii serviciului, nu să-i înlocuiască. În cazul în care există o discrepanță între Regulile turneului și Termenii serviciului, Termenii serviciului prevalează.


Generalități

25. În orice moment Unibet va avea în vedere ca prioritate principală interesul și imparțialitatea jocului în procesul său decizional. Circumstanțele deosebite pot dicta uneori ca deciziile în scopul imparțialității să aibă prioritate asupra regulilor tehnice.

26. Toate turneele vor începe exact la ora programată menționată în Lobby pentru toate turneele. Unibet își rezervă dreptul de a întârzia sau anula un turneu fără o notificare prealabilă.

27. Informațiile importante despre fiecare turneu, inclusiv structura la blind, durata rundelor, rebuy și informații despre pauze, pot fi găsite în Lobby-ul specific pentru turneu. Unibet își rezervă dreptul de a modifica parametrii oricărui turneu în orice moment fără notificare.

28. Locurile sunt atribuite aleatoriu. Schimbările de locuri nu sunt permise. Dacă un jucător se înregistrează la un turneu și nu este conectat la momentul începerii turneului, acesta va fi așezat automat la masă. Acest jucător va pune blind-uri până când rămâne fără jetoane sau până când se conectează pentru a juca.

29. Butonul va fi poziționat la ultimul loc ocupat pentru a începe jocul

30. Nu există limită la numărul de plusări permise

31. Premiile vor fi acordate conform celor declarate în Lobby-ul specific pentru turneu, cu excepția cazului în care turneul este anulat (consultați Politica de anulare a turneelor de la Unibet). Tipul de structură a premiilor folosit depinde de mai mulți factori, inclusiv numărul de participanți și numărul de jucători de la fiecare masă. Structura premiilor nu este finalizată înainte de terminarea înregistrării.

32. Înregistrare târzie: Înregistrarea târzie este disponibilă la majoritatea turneelor. Durata perioade de înregistrare târzie variază, însă va fi afișată mereu în caseta de dialog Informații turneu care poate fi văzută în Lobby-ul pentru toate turneele. Ora de înregistrare târzie este măsurată în niveluri de turneu. De exemplu, dacă lobby-ul indică faptul că turneul are 4 niveluri de înregistrare târzie, înregistrarea târzie se va închide după ce se termină al 4-lea nivel din turneu. Înregistrarea târzie se va închide mai devreme dacă sunt eliminați suficienți jucători pentru a începe plățile. Vă rugăm să rețineți că jucătorii au permisiunea să participe doar o singură dată la turneu, cu excepția cazului în care este permisă re-intrarea, conform celor specificate în Lobby-ul pentru toate turneele. Nu este permis ca un jucător să folosească mai multe conturi pentru a intra de mai multe ori la un singur turneu, iar acest lucru poate rezulta în penalizări, inclusiv o avertizare, descalificare din turneu (cu renunțarea parțială sau completă la câștiguri) și excluderea de la Unibet.

33. Anularea înregistrării: Majoritatea turneelor permit anularea înregistrării până cu câteva minute înainte de începerea evenimentului. Ora exactă la care nu se mai poate anula înregistrarea este specificată în caseta de dialog Informații turneu de la fiecare turneu și poate varia de la un eveniment la altul. Jucătorii vor primi banii înapoi pentru turneu prin aceeași metodă de plată pe care au folosit-o la înregistrare, fie bani fie bilet la turneu. Jucătorii care și-au câștigat locurile lor printr-un turneu satelit își pot anula înregistrarea dacă evenimentul o permite. Însă vor primi un Bilet la turneu în schimbul locului lor. Rețineți că anumite turnee satelit se vor termina după începerea turneului țintă, însă pe durata Înregistrării extinse. În astfel de cazuri, câștigătorii de satelit vor fi așezați direct la evenimentul țintă după terminarea satelitului.

34. Orele de înregistrare și de anulare a înregistrării pot varia între turnee de diferite tipuri. Nu toate turneele permit anularea înregistrării. Aceste informații vor fi evidențiate de obicei în momentul înregistrării. Consultați Lobby-ul pentru toate turneele și caseta de dialog Informații turneu pentru detaliile exacte de înregistrare pentru fiecare turneu. Unibet își rezervă dreptul de a modifica orele de înregistrare și de anulare a înregistrării fără o notificare prealabilă.


Valoarea buy-in-ului și Taxa de intrare

Se aplică următoarele reguli:

35. Există sumă fixă de buy-in și o taxă de intrare pentru fiecare turneu. Taxa de intrare este de obicei circa 10% din valoarea buy-in. Un procent din valoarea cumulată a buy-in-ului de la toți jucătorii din turneu poate fi adunată sub forma unui premiu în bani.

36. După ce a trecut perioada de anulare a înregistrării pentru un turneu sau turneul a început, jucătorii nu mai pot anula înregistrarea. Buy-in-ul și taxa de intrare nu sunt returnabile.

37. Unele turnee pot avea o cerință minimă la înregistrare. Dacă înregistrarea nu îndeplinește cerințele minime, turneul este anulat. Dacă turneul este anulat, jucătorii primesc banii înapoi pentru buy-in și taxa de intrare.

38. Jetoanele turneului nu au o altă valoare în afara de cea de contorizare din turneu. Jetoanele turneului nu pot fi preschimbate în bani. Notă: Nu există buy-in și taxă de intrare la Turneele Freeroll. Însă, pot exista cerințe pentru a putea intra la Freeroll.


Structura premiului

39. Informații complete despre structura premiilor turneului se pot găsi la Lobby-ul specific pentru turneu din lobby-ul turneului. Managementul Unibet își rezervă dreptul de a modifica programul, structura și/sau plata turneului sau să anuleze orice turneu fără o notificare prealabilă.


Ridicarea de la masă

40. Spre deosebire de un Joc pe bani, atunci când un jucător se ridică de la masă într-un joc de la un turneu, acesta primește cărți la fiecare mână și sunt puse blind-uri și anteuri din jetoanele sale ca în mod normal. Un jucător care se ridică de la masă într-un turneu poate fi văzut ca un jucător care renunță imediat la fiecare mână atunci când îi vine rândul. Dacă un jucător nu revine în turneu, acesta renunță la toate sumele plătite pe buy-in și taxa de intrare.


Eliminările

41. Majoritatea turneelor se termină când un jucător adună toate jetoanele aflate în joc sau când toți jucătorii rămași primesc același premiu (de exemplu, dacă turneul acordă cinci premii identice la primii cinci jucători, turneul se poate termina când mai rămân cinci jucători). Dacă sunt eliminați doi sau mai mulți jucători la aceeași mână, un jucător care a avut mai multe jetoane la începutul mâinii termină mai bine poziționat decât un jucător cu mai puține jetoane. Dacă au început mâna mai mulți jucători cu același număr de jetoane, ordinea la final va fi decisă aleatoriu. La jocul „mână cu mână”, doi sau mai mulți jucători eliminați în timpul unei singure mâini „sincronizate” sunt tratați ca fiind eliminați simultan, chiar dacă se aflau la mese diferite.


Echilibrarea mesei

Se aplică următoarele reguli:

42. Echilibrarea mesei are loc pe măsură ce jucătorii sunt eliminați din turneu. Jucătorii rămași sunt mutați și mesele sunt consolidate până când rămâne doar o singură masă în turneu. Jucătorii vor fi anunțați printr-un mesaj că mesele sunt consolidate. Sistemul de poker selectează aleatoriu jucătorul pentru a-l muta la una dintre mesele cu cei mai mulți jucători rămași. Jucătorul este mutat la una din mesele cu cei mai puțini jucători rămași. Jucătorul care este mutat este așezat la noua masă cât mai departe posibil de blind-ul mare, în funcție de locurile disponibile.


Mână cu mână

43. În anumite etape ale turneului (de exemplu, atunci când premiul în bani crește semnificativ cu următorii jucători eliminați) și când a mai rămas mai mult de o masă, turneul poate fi jucat „mână cu mână”. Aceasta înseamnă că dacă o masă termină mâna sa înaintea altei mese (sau altor mese), respectiva masă așteaptă ca și restul meselor să termine înainte să fie împărțită următoarea mână. În timpul jocului mână cu mână, toate eliminările din timpul mâinii „sincronizate” (chiar și de la mese diferite) sunt considerate că s-au întâmplat simultan, în scopul stabilirii ordinii la final. Ordinea la final este astfel bazată pe compararea numărului de jetoane, nu în funcție de cine a pierdut jetoanele mai devreme.


Câștigurile turneului

44. Toate câștigurile sunt adunate în contul jucătorului imediat ce acesta este eliminat din turneu (sau când turneul se termină în cazul în care jucătorul l-a câștigat)


Regulile casei

45. Casa își rezervă dreptul să facă următoarele:

  • Să descalifice orice jucător care nu respectă regulile turneului sau care se comportă inadecvat în timpul unui turneu
  • Să ia alte acțiuni împotriva respectivilor jucători, dacă este necesar, inclusiv să confiște fonduri și/sau să li se interzică accesul pe site
  • Să modifice ora turneului, premiul garantat sau orice aspect al turneului fără o notificare prealabilă
  • Să modifice regulile și să ia deciziile finale la toate problemele legate de turneu atunci când apar

Toate deciziile sunt la discreția operatorului și sunt finale.


Regula butonului

46. La turnee, Unibet folosește o regulă a butonului care se asigură că fiecare jucător va primi blind-ul mare exact o singură dată pe tură. Blind-ul mare nu va sări niciodată peste un jucător și nu va ajunge niciodată de două ori la rând la același jucător. Când jucătorii sunt eliminați, această regulă va rezulta într-o mână care nu are blind mic sau butonul se blochează în aceeași poziție timp de mai multe mâini. Suntem de părere că poziția blind mare are cel mai drastic efect asupra participării la turneu a jucătorilor și, astfel, sistemul asigură o corectitudine maximă. Când doi jucători rămân la masa finală, butonul va pune blind-ul mic și va acționa primul la runda de deschidere.


Pauzele sincronizate

47. Turneele cu pauze sincronizate vor intra în pauză la minutul 55 al fiecărei ore. De exemplu, un turneu care începe la ora 07:25 va intra în pauză la 07:55, 08:55, 09:55 și în fiecare oră următoare până la terminarea turneului. Turneele de acest tip pot fi identificate după fraza „Turneul intră în pauză la minutul 55 al fiecărei ore”. În toate situațiile, turneul va aștepta ca mâinile de la mese să se termine înainte ca perioada de pauză să înceapă. Aceasta înseamnă că la anumite mese, pauza va dura puțin mai mult decât la alte mese. Dacă un turneu este la primul său nivel la minutul 55 al primei ore, acesta nu va intra în pauză, indiferent dacă folosește sau nu pauze sincronizate.


Deconectările și Ridicarea de la masă

48. Prin participarea la un turneu, jucătorul acceptă riscul deconectării de la Internet din cauza problemelor cu conexiunea dintre calculatorul său și servere, întârzierea sau blocarea sau oricare altă problemă de la calculatorul jucătorului sau de la Internet

  • Unibet nu acceptă nicio responsabilitate pentru deconectarea unui jucător, cu excepția defectării unui server
  • Deși fiecare utilizator este responsabil de propria sa conexiune la Internet, Unibet face eforturi pentru a proteja jucătorii care sunt deconectați în etapele finale ale unui turneu pe bani reali permițând un timp suplimentar pentru reconectare
  • Dacă expiră timpul pentru un jucător în timpul unei mâini, conectat sau deconectat, se va renunța la mâna sa dacă există acțiune sau se face sec dacă nu există acțiune
  • Dacă un jucător nu se conectează înainte de începerea unei mâini, acesta va primi cărți și se va pune blind și/sau ante. Nu există nicio regulă împotriva ridicării de la masă a unui jucător. Jucătorul care face acest lucru va continua să aibă blinduri și ante-uri puse și va primi în continuare cărți. Doi sau mai mulți jucători nu au voie să se înțeleagă să se ridice simultan de la masă indiferent dacă sunt la aceeași masă sau mese diferite.

Jocul lipsit de etică

49. Poker-ul este un joc individual (nu de echipă). Orice acțiune sau discuție pe chat care are ca scop ajutoarea unui alt jucător nu este etică și este interzisă. Jocul lipsit de etică, cum ar fi soft-play-ul (jocul mai puțin agresiv față de un partener) și dumping-ul de jetoane (pierderea intenționată de jetoane către un partener) poate avea ca rezultat penalizări, inclusiv confiscarea fondurilor din contul vinovatului și/sau închiderea contului. Unibet revizuiește în mod regulat modul de joc pentru a căuta încălcări ale regulilor noastre și pentru a asigura integritatea jocurilor noastre. Poate fi necesară reținerea câștigurilor jucătorului până la finalizarea analizei modului de joc.


Probleme cu serverul

50. În cazul defectării serverului, mâinile aflate în desfășurare la fiecare masă vor fi restabilite prin repetarea acestor mâini. Numărul de jetoane ale fiecărui jucător va fi resetat la valoarea de la începutul mâinii. În circumstanțe speciale, atunci când un turneu trebuie anulat din cauza unei defectări sau din alt motiv, jucătorii vor fi compensați în conformitate cu politica Unibet de Anulare a turneului.


Înțelegerea și respectarea regulilor

51. Prin participarea la turneu jucătorul recunoaște că a citit, înțeles și că este de acord să respecte toate Regulile. Unibet își rezervă dreptul de a modifica orice regulă fără o notificare prealabilă.