Turneringstyper

Garanterade turneringar

I många av våra turneringar garanteras prispotten att nå en viss summa. För att se ett komplett urval av dessa turneringar kan du gå till turneringslobbyn och filtrera turneringarna efter ordet ”Garanterade”.

Sit & Go

En Sit & Go (S&G eller SNG) är en turnering som inte har en angiven starttid – det börjar helt enkelt när alla platser är fyllda. Det finns många typer av Sit & Go i både satellit- och cashturneringar. Dessa turneringar når du via avsnittet “SIT & GO” i Huvudlobbyn. De flesta Sit & Go-turneringarna är freezeouts.

Freezeout-turneringar

I en Freezeout-turnering börjar spelare med ett fast antal marker som är lika för alla. Spelare på flera olika bord tävlar om varandras marker eftersom mörkarna och/eller antarna gradvis ökar. När du har slut på marker åker du ur turneringen. Allt eftersom spelare blir utslagna är borden ”brutna”, vilket innebär att spelare flyttas för att hålla borden fulla eller jämnt ”balanserade”. Så småningom kommer de sista kvarvarande spelarna med marker att sätta sig vid finalbordet, där vinnaren är den som vinner alla marker från sina motståndare. Kontantpriserna delas ut till de som slutar på de första platserna beroende på hur många som deltog i turneringen.

Satellitturneringar

Satellitturneringar är kvalificeringstävlingar där priserna är inköp till andra turneringar. En spelare kan således börja på en nivå (inte nödvändigtvis den lägsta) och spela sig upp till en högre nivå. Inträdesavgiften för varje nivå är alltid högre än avgiften för nivån under, där den första nivån är den billigaste.

Kolla in specifika turneringslobbyn för satellitturneringar för att se turneringar som priserna går till. Vissa satelliter ger även ut paket för live-turneringar istället för biljetter till online-turneringar!

Läs mer http://www.unibetopen.com/qualify/

Freeroll-turneringar

Freeroll-turneringar är turneringar utan inträdesavgift eller inköp. Freeroll-turneringar markeras tydligt i turneringslobbyn.

Turneringar med flera inköp

I turneringar med flera inköp kan spelarna i stället för ett fast inköp välja mellan ett minimi- och ett maximiinköp. Deras startstack skalas i proportion till inköp.

Återköpsturneringar

En återköpsturnering är en turnering där du har möjligheten att köpa fler marker under själva turneringen. I en vanlig ”freezout”-turnering är du utslagen från turneringen när du har förlorat alla dina marker. I en återköpsturnering kan du (med vissa förbehåll) köpa fler marker.

Bountyturneringar

I en bountyturnering blir en del av inköpet spelarens “bounty”. Om det är en progressiv bountyturnering så går en % av bountyn till spelaren som slog ut honom och en % tilldelas bountyn på samma spelare. Om det är en vanlig bountyturnering så går hela bountysumman till spelaren som slog ut honom. Om det är en fråga om VIP bounties, en unik spelarbounty, så utgår en bounty till den som slår ut VIP spelaren. Om VIP spelaren gör en rebuy, så utgår det inte en bounty.